Хора, вкарах се в поредния филм...Трябва ми бутало за 147-цата...Двигателя ми е 1,6ТС 120 коня. Проблема е, че нещо са дефицит тия бутала. Има ли разлика между тези от моя двигател и тези примерно от 146 1,6ТС, понеже гледам, че един колега ( аскоо88 ) продава такива...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за бутала на 1,6ТС
Collapse
X
-
Не ми говори колега, направо ми се повръща! Колкото повече разкостваме мотора, толкова повече пумия излиза на яве!
п.с. Ако някой има или знае от къде да намеря такова бутало да пише, че е много спешно! Цял месец съм без кола и вече ми иде ритуално да си прережа вените....Не се издържа и сега нова изненада...и още по-лошо, че май трудно се намира точно такова бутало като за тоя мотор...Накрая ще взема да клекна на вариант ново...Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 23:04.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеХора, вкарах се в поредния филм...Трябва ми бутало за 147-цата...Двигателя ми е 1,6ТС 120 коня. Проблема е, че нещо са дефицит тия бутала. Има ли разлика между тези от моя двигател и тези примерно от 146 1,6ТС, понеже гледам, че един колега ( аскоо88 ) продава такива...
Защо не попитап Нео, той сигурно знае всяко болтче на този мотор
В неделя ще ходя към Солун, да питам ли за ново?sigpic
Comment
-
В 156ците от същата година със сигурност се слага същия двигател, защо не кажеш кода на самия мотор, на 145/6 първия 1.6 беше АР323хх, а фейслифтовия е AR67601, като 2та са съвместими почти за всичко, доколкото съм забелязал....156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Аз говорих с Лисан (той ми прави колата), та по неговите думи буталото е дефицитно и не се намирало лесно. Тоя моя мотор е некав егати и УНИКАТА...валът му беше по-различен от на другите 1,6 ( някакъв олекотен ли беше ...) итн.. Та по-скоро си отговарям сам на въпроса, ама все пак може и да изскочи нещо втора ръка...
Принципно в БГ цена за ново е от порядъка на 230-250лв, до колкото разбрах...Така, че попитай ако не е проблем и в СОлун, ама при мен играе и друг фактор..., че адски много вече бързам и не мога да чакам и колата да седи разпиляна в сервизаУтре трябва да се вземе решение какво ще става
Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 23:18.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Колега защо не се обадиш в сервиза на Бобо и да ги питаш те може и да им се намери http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
The pleasure of driving Alfa Romeo!
Comment
-
Има по-леки и по-тежки бутала колега. Внимавай какво слагаш. Да не дебалансираш мотора! В биелите също има разлика в теглото им. Не знам дали са същите с на 146, но знам че ремонтните които се продават чисто нови са по-леки.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеАми на живо видях буталата и има разлика..Моите са с равна повърхност, докато от 146 са някак си леко изпъкнали...Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеАз говорих с Лисан (той ми прави колата), та по неговите думи буталото е дефицитно и не се намирало лесно. Тоя моя мотор е некав егати и УНИКАТА...валът му беше по-различен от на другите 1,6 ( някакъв олекотен ли беше ...) итн.. Та по-скоро си отговарям сам на въпроса, ама все пак може и да изскочи нещо втора ръка...
Принципно в БГ цена за ново е от порядъка на 230-250лв, до колкото разбрах...Така, че попитай ако не е проблем и в СОлун, ама при мен играе и друг фактор..., че адски много вече бързам и не мога да чакам и колата да седи разпиляна в сервизаУтре трябва да се вземе решение какво ще става
Аз доколкото знам м/у стария и новия ТС разликата е в биелите,но тва го знам за 2.0 ТС,незнам дали при 1.6 е така.А тея глупости дето ти ги е говорил Сашо за по-лек колянов и т.н. направо ме убиха,баси тая твойта кола е извънземна да знаеш
П.С.Обади се на Нено или Бобо,те ще ти намерят буталоFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Не те са си 4 еднакви просто блока е някакъв по-къс ли беше какъв.. и е с по-различни вал и бутала явно от масовите. Нямат такива бутала при Нено и Бобо ....Поръчано е ново бутало...Иначе на доста места, където е проверено нямаше...Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 12:06.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНе те са си 4 еднакви просто блока е някакъв по-къс ли беше какъв.. и е с по-различни вал и бутала явно от масовите.Обади се където ти казах
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment